keezy

Keezy


Keezy is al een tijd een favoriete app van mij. Met deze app kun je heel simpel geluiden opnemen en afspelen, een mini sampler dus. Er staan in de app een aantal voorgeprogrammeerde ‘Boards’ met geluiden, maar die gebruik ik eigenlijk nooit. Ik gebruik de app vooral om kinderen geluiden op te laten nemen. Een geluid opnemen is zo simpel als door op een gekleurd vakje met microfoon te drukken en geluid te maken. Er wordt opgenomen zolang het vakje ingedrukt wordt. Daarna is het vakje een afspeelknop geworden. Kinderen kunnen heel snel met deze app overweg. Het goed en op vooral op het juiste moment opnemen vergt wat oefening, maar daar komen kinderen vaak spelenderwijs achter. Met deze app zijn leuke lessen te bedenken voor op school, maar de app is ook leuk voor de wat betere muzikant. Hieronder een filmpje van Francis and the Lights aan de slag met Keezy.