loopimal_gallery_1

LOOPIMAL


LOOPIMAL is een vermakelijke app die kinderen spelenderwijs kennis laat maken met sequencing op de computer/tablet. Door eenvoudig de vormpjes in de tijdslijn te slepen ontstaat een compositie. Ieder vormpje heeft een bepaald muzikaal motief of ritme, maar ook maakt het diertje bij elk vormpje een andere beweging. Ieder dier heeft weer een ander geluid. Kinderen vinden dat erg grappig en het nodigt uit om de verschillende vormpjes en dieren te proberen.

Het spel kan ingewikkelder worden gemaakt door twee of vier dieren tegelijk te laten spelen. De makers hebben het ook makkelijk gemaakt om met ‘echte’ instrumenten mee te spelen met de compositie. Ze zeggen zelf dat alles in C-majeur staat, maar ik vind het meer A-mineur, het maakt voor de noten natuurlijk niet veel uit. Hieronder een filmpje van de app, ik speel de akkoorden Am, C, F, G mee. Dat kan dus ook.

Nog een mooie uitbreiding is om kinderen een dansje bij de compositie te laten maken. De animaties geven voldoende inspiratie!