otomori2-test-jazz-21-12

Eerste test met de doelgroep


Vanochtend hebben de studenten Muziek en Technologie van de HKU hun concepten voor het eerst getest met de doelgroep. 10 leerlingen uit groep 7 van de JazzSingel Utrecht zijn aan de slag gegaan met de muziek-games Otomori en Biem!

Het viel me op dat de games weinig uitleg nodig hadden. De kinderen gingen er gelijk mee aan de slag. De ritme-game Biem! staat nog in de kinderschoenen, maar biedt veel uitbreidingsmogelijkheden voor de muziekles. Ik zag veel enthousiasme bij de leerlingen die de game speelden. Het zou leuk zijn als het spel nog wat fysieker wordt. Bijvoorbeeld door meer beweging toe te voegen aan de bediening van de controllers. De studenten hebben daar al een aantal leuke ideeën voor.

Het muzikale-memory Otomori had vrijwel geen uitleg nodig en de leerlingen vonden het gelijk leuk. Hoewel de geluiden best pittig waren lukte het iedere leerling om verder te komen. Het intelligente systeem dat het niveau aanpast op de speler werkt motiverend. De content kan nog iets eenvoudiger, maar het concept is bewezen.

Ik kijk uit naar de vervolgstappen die de studenten gaan maken. Het wordt vooral een uitdaging om een grotere groep mee te laten doen met de games. Dat zou de concepten een stuk sterker maken en praktischer voor het PO.

Otomori

Otomori

biem-test-jazz-21-12

Biem!