Trainingen muziek en technologie voor docenten basisonderwijs


Er is de laatste tijd veel aandacht voor muziek op de basisschool. De overheid heeft ‘Meer muziek in de klas‘ in het leven geroepen. Deze stichting moet er voor zorgen dat alle kinderen op de bassischool met muziekles in aanraking komen. Niet iedere docent is even muzikaal onderlegt. Muziektechnologie is een handig hulpmiddel bij het geven van muziekles op de basisschool, zeker voor de minder muzikale docent. Mei 030 biedt trainingen aan voor basisschooldocenten in het gebruik van technologie in de muziekles. Hieronder enkelen voorbeelden.

  • Eenvoudige muziektechnologie voor in de klas (introductie)
    • In deze workshop van 3 uur gaat het docententeam praktisch aan de slag met twee eenvoudige muziek apps op de iPad. Ze maken kennis met de mogelijkheden die deze technologie biedt en aan het eind van de workshop wordt er gezamenlijk nagedacht hoe deze technologie morgen al ingezet kan worden in de klasbasisschooldocenten muziek en technologie
  • Leerlijn muziek
    • Mei 030 biedt ook langere trajecten aan waarbij een leerlijn muziek wordt opgezet. Daarbij ligt de focus op het inzet van de technologie. Het leuke is dat er vanuit de technologie makkelijk verbindingen te leggen zijn naar andere vakgebieden. Een docent kan bijvoorbeeld een rap begeleiding maken en de kinderen een rap laten schrijven. Maar ook kan hij bijvoorbeeld de tafel van vier laten rappen. Hier is zelfs een competitie van te maken door het tempo van de muziek op te voeren. Hoe snel kan jij een tafel rappen? Een lang traject is altijd op maat.

contact-muziek-educatie-ict-button